Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Waldorfsalade II

Aantal personen:

Ingrediënten

300 gr kipfilet
1 kippenbouillontablet
200 gr bleekselderij
2 appels
citroensap
200 g druiven
75 gr walnoten
mayonaise

Bereiden

Zet de kipfilet op met 1 bouillontablet en 1/2 l water, laat het 30 min. zachtjes trekken en laat het afkoelen. Snijd de bleekselderij in lucifergrote reepjes, blancheer ze 1 min. en spoel ze koud. Boen de appels schoon,snijd ze, met schil, eveneens in reepjes en leg ze even in water met citroensap. Halveer de druiven en haal de pitjes eruit. Snijd de koude kipfilet in mooie reepjes. Hak de walnoten grof. Roer 1 dl mayonaise wat dunner met de bouillon en meng dit luchtig door de salade. Garneer de salade met bleekselderijgroen.
* Tip: Rooster sneetjes rozijnenbrood, steek er met een kommetje rondjes uit. Vul steeds een natgemaakt kommetje met salade, leg er een toastje op en keer het samen. Strooi er fijngeknipte bleekselderijgroen en peterselie over.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zelfgemaakte huzarensalade
Tonijn met tomaten tapenade
Terrine van ganzelever
Maissalade
Rucola-kipsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes